Περισσότερα από 40.000 επενδυτές κατέβηκε στο Omaha αυτό το σαββατοκύριακο για την Berkshire Hathaway ετήσια συνάντηση για τον εορτασμό της ένα οικονομικό μοντέλο που έχει έρθει κάτω από την επίθεση κατά το παρελθόν έτος από πολιτικούς ηγέτες, όπως η Αλεξάνδρεια Ocasio-Κορτέζ, καθώς και δισεκατομμυριούχους που προειδοποιούν ότι ο καπιταλισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε “πάλη των τάξεων.”

Το πιο εξέχον πρόσωπο του καπιταλισμού — ο Γουόρεν Μπάφετ, ο καλοσυνάτος ιδρυτής της Berkshire και ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αξίας περίπου $89 δισ. ευρώ — εμφανίστηκε να αποστασιοποιηθεί από πολλούς από τους συνομηλίκους του, που απολογούνται για τον καπιταλισμό αργά.

“Είμαι ένας καπιταλιστής που κουβαλάει κάρτες”, είπε ο κ. Buffett. “Πιστεύω ότι δεν θα καθόμασταν εδώ, εκτός από το σύστημα της αγοράς”, πρόσθεσε, εκθειάζει την κατάσταση της οικονομίας. “Δεν νομίζω ότι η χώρα θα μπει στον σοσιαλισμό το 2020 ή το 2040 ή το 2060.”

Υπάρχει κάτι παράξενο στην ειλικρίνεια του Κου Μπάφετ.

Πολλοί από τους σημερινούς ηγέτες των επιχειρήσεων εμφανίζονται δημόσια να πιέζω τα χέρια τους πάνω από την πολιτεία της ανισότητας ή να λάβει ηθικές στάσεις σε θέματα δημόσιας πολιτικής. Αλλά, όταν πρόκειται να προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις και πραγματικά κάνει τις σκληρές αποφάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους κάτω γραμμές, έχουν πολύ λιγότερο να πω

Leave a Reply

Your email address will not be published.